Knäckflarn är goda att äta som de är eller som tillbehör till glass. Glutenfria knäckflarn (ca 30 st)75 g smör. 1/4 dl ljus sirap. 1/4 dl grädde. 1 1/2 dl glutenfri mjölmix ( tex Semper fin mix). 1/4 tsk bakpulver. 4. 1/4 dl ljus sirap. 1/4 dl grädde. 1 1/2 dl glutenfri mjölmix ( tex Semper fin mix). 1/4 tsk bakpulver
Knäckflarn - Lika gott som godis om ni frågar mig. D (ca 30 st). Servera flarnet som det är tillsammans med lite olika småkakor eller stick ner i en portion glass
1/4 dl sirap. 1/4 dl vispgrädde. 1/4 dl sirap. 1/4 dl vispgrädde. Dessa kakaor behövs absolut inte rullas. Det går lika bra att ha dom platta med fyllning emellan eller varför inte göra dom lite böjda och doppa i choklad
Jag bakar sällan kakor men ibland händer det. -)1,5 dl smör2 dl havregryn2 dl mjöl2 dl socker0,5 dl sirap0,5 dl vispgrädde0,5 tsk bakpulver1 tsk vaniljsockerGör så här
2 dl Lailas finmix. Klicka med hjälp av teskedar ut små kluttar med riktigt glesa mellanrum på en plåt med bakplåtspapper (jag lägger ut med 3x4 raders mellanrum på en normalstor plåt, alltså 3 klickar på kortaste sidan av plåten och 4 rader). 2 dl Lailas finmix
Servera med knäckflarn. Knäckflarn. Knäckflarn. Detta måste vara världens godaste chokladkräm. -) Vill man göra en muffins av den går det lika bra eller en chokladbotten som man bakar i ugnen och toppar med chokladkrämen
Sju sorters kakor ansågs förr vara det minsta antalet kaksorter på ett kafferep och då var det antalet småkakor som avsågs, det vill säga utöver eventuella bullar, tårtor eller mjuka kakor, men när vi hade kaffekalas för en tid sedan bjöd jag bara på en bråkdel av det antalet kakor som förr ansågs vara god ton, tror ingen tog illa upp för det, och en av alla två sorterna jag bjöd på var dubbla havreflarn, eller du kanske säger knäckflarn, fyllda med chokladkräm, som den här månaden även är mitt bidrag till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.