1 saltSätt
ugnen på max antal grader (använd gärna ett bakstål för bästa resultat).Blanda socker, jäst, vetemjöl och vatten på låg fart i en degblandare i 5 min.Tillsätt matoljan och blanda vidare i 3 min (helt okej om degen inte går helt ihop).Tillsätt saltet och blanda ytterligare i 2 min (degen ska nu ha gått ihop).Låt degen vila 1 timme (bulkjäsning).Kubba upp (dela) degen i 90 grams-bitar och rundriv.Låt bollarna jäsa till dubbel storlek.Forma bröden till önskad storlek (10-12 cm i diameter) och baka direkt i en väldigt varm ugn (250-300 grader) 2 min på varje sida. Bröden ska puffa upp.
Ett enkelt stekpannebröd som jag använde till både mellis och en middag. Det är godast om man äter det nygjort men går även att värma upp en snabbis i brödrosten
Snabba tunnbröd. Hej. Idag startade vi dagen med nybakade tunnbröd, så himla gott. Dessa går dessutom snabbt att göra då de bakas med bakpulver och inte behöver någon jästid
8 dl vetemjöl. 11,5 tsk salt. 11 tsk torrjäst. 14 dl vatten, kallt. 18 dl vetemjöl 1,5 tsk salt 1 tsk torrjäst 4 dl vatten, kalltBlanda de torra ingredienserna i en stor skål med en sked eller träslev
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.