Perfekta pitabröd
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • mjöl (vanligt mjöl)
  • 1 vatten
  • 1 socker
  • 1 färsk jäst
  • 1 olja
  • 1 saltSätt ugnen på max antal grader (använd gärna ett bakstål för bästa resultat).Blanda socker, jäst, vetemjöl och vatten på låg fart i en degblandare i 5 min.Tillsätt matoljan och blanda vidare i 3 min (helt okej om degen inte går helt ihop).Tillsätt saltet och blanda ytterligare i 2 min (degen ska nu ha gått ihop).Låt degen vila 1 timme (bulkjäsning).Kubba upp (dela) degen i 90 grams-bitar och rundriv.Låt bollarna jäsa till dubbel storlek.Forma bröden till önskad storlek (10-12 cm i diameter) och baka direkt i en väldigt varm ugn (250-300 grader) 2 min på varje sida. Bröden ska puffa upp.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.