1 äggJästen
löses i lite av det fingerljumma vattnet. Tillsätt de övriga ingredienserna. Arbeta degen slät och fin.Låt degen jäsa cirka 1 timme.Kavla ut degen cirka 1 cm tjock, tag en stor kopp eller en liten hink och tryck ut fina rundningar.Låt dom jäsa på plåten ytterligare 30 minuter.Pensla med uppvispat ägg. Grädda i ugnen 10-15 minuter i 225 grader
extra starkt vetemjöl. 1mjölk. 1jäst. 1hela ägg. 1socker. 1salt. 1smör, rumstempererat. 150 g ägg + 15 g vatten1. Lägg alla ingredienserna i en degmaskin och blanda i ca 4 minuter på medelfart
Ett enkelt stekpannebröd som jag använde till både mellis och en middag. Det är godast om man äter det nygjort men går även att värma upp en snabbis i brödrosten
Nybakat bröd yummy. bröd är ju bara sååå mums. Japp idag va den där lilla gnuttan med extra ork här en kort stund så då slängde jag ihop detta brödet så himla gott och enkelt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.