Grädda pannkakor. Servera dina pannkakor med t. Häll 1/2-1 deciliter pannkakssmet i stekpannan, beroende på hur tjocka pannkakor du vill ha. 2,5 tsk bakpulver (valfritt, för något fluffigare pannkakor). Pannkakor 2,5 dl vetemjöl 2,5 tsk bakpulver (valfritt, för något fluffigare pannkakor) 0,5 tsk salt 6 dl mjölk 3 ägg 2 tsk vaniljsocker 2 msk smält smör
Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 1 1/2 dl Vetemjöl 4 dl mjölk (3 %) 4 st Ägg 2 msk Strösocker salt (en nypa)
Idag är jag iaf hemma och kurerar mig med varmt te, pannkakor och tidning, och när jag stod och stekte mina pannkakor kom jag på att ett grundrecept på pannkakor nog saknas i Min Lilla Kokvrå, och mycket riktigt
F. ö. r. v. a. j. e. å. s. o. m. g. k. d. t. n. y. l. M. i. ä. D. f. h. c. p. b. u. x. ,. G. 1. 5. 2. /. (. ). 4. 0. S. R. K. T. H. °. C. P. L. I. -. 3. A. V. s t. d l
Hennes favorit är de rent klassiska köttbullarna (se grundreceptet nedan) med pasta till, medan min favorit är nötfärsbullar med spiskummin som man serverar med chilihet tomatsalsa och Ellen är lite extra förtjust i köttbullar på ren fläskfärs
Klassiskapannkakor brukar uppskattas av både stora och små. Pannkakorna kan både serveras som lunch, middag eller dessert, beroende på vilka tillbehör som de serveras tillsammans med
Men den gamla klassiska varianten är ändå den godaste. Detta recept är nog sånär som på detaljer det vanligaste för grundrecept på semlor, vilken mjölk man vill ha är en smaksak men jag tycker havre är den som blir bäst
1. Blanda mjölk och ägg i en skål. Vispa sedan bitvis ner mjölet. 2. Tillsätt salt och vatten. Vispa igen. 3. Bryn smör i på en platta, häll sedan ner ett jämnt lager smet på plattan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.