Klassisk toscakaka
Matarkivet | Mat, kärlek och mera mat
Matarkivet | Mat, kärlek och mera mat
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 8-10 portioner Kaka:
  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 dl mjölk eller grädde
  • 1 dl socker
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk mjölk
  • 100 g hackad mandel
  • 175 grader Gör under tiden glasyren. Blanda alla ingredienserna i en kastrull och rör försiktigt tills allt blandat sig och tjocknat. Bred på kakan och flytta upp den till mitten av ugnen. Baka i ytterligare 15 minuter eller tills den är gyllenbrun och knäckig på ytan.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.