Ibland blir det dock galet som idag till lunch när jag tänkte äta överbliven lasagne (återkommer till den i ett annat inlägg framöver) och hon, som annars älskar allt jag serverar henne, vägrar äta rätter med mycket tomat i
T ex fylla tårtor, kakor, bullar och pajer med den eller servera den på sidan av någon efterrätt. Här kommer recept på vaniljkräm som är jättegod och enkel att göra
Gör såhär. Blanda grädde, sirap och socker i en tjockbottnad kastrull. Koka utan lock, rör om då och då tills smeten klarar kulprovet för knäck eller tills temperaturen är 124°, ca 20-35 min
Då var vi igång. Malmborgs julgodisfabrik kickade igång på luciadagen. Blev inspirerad av ett recept på nätet (tror det var ICA) men sen gick allt fel när jag hade köpt ljus choklad istället för vit… Då blev det att experimentera då det visade sig att den blev lös också satsen
En favorit som det är säkrast att göra många av. Ingredienser. 300 g vit choklad 1 dl vispgrädde 50 g smör 150 g marsipan 1 msk vitt portvin florsocker Gör så här
Tar man grundreceptet på den här tryffeln så kan du smaksätta den själv med det du gillar bäst. Kanel, mörk rom, ingefära, pepparkakskryddor och kardemumma är några smaker som går bra att byta ut mot pepparmyntsoljan
Nu e det jul igen. ) Förra året skulle jag testa dessa, vilket heller inte blev av. Men så satt jag och googlade runt häromkvällen och dök ju rakt in på sockerrus blogg