Blanda grädde, sirap och socker i en tjockbottnad kastrull. Koka utan lock, rör om då och då tills smeten klarar kulprovet eller tills temperaturen är 122°, ca 15-30 minuter Tillsätt mandel och fördela smeten i knäckformar.
Klassisk Knäck. Vad vore jul om det inte fanns knäck på godisfatet. Nej det får faktiskt inte inträffa. Så här är nu ett resept på klassisk knäck som måste göra innan jul
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret och blanda ner havregrynen, låt svälla en stund. Skala och skiva äpplena och blanda dem med kanel och strösocker, låt ligga och marinera en stund
Lättlagad och fantastiskt god rabarberpaj med knäckigt kolatäcke. Jag har gjort pajen glutenfri genom att ersätta vetemjölet i originalreceptet med ris- och potatismjöl
God kväll. Denna helgen börjar lida mot sitt slut. Tiden man är ledig går alldeles för snabbt. Idag har vi varit hemma mest hela dagen, fixat och planerat en eventuell födelsedagspresent till Stefan som fyller år om två veckor
Jag satt och bläddrade bland lite gamla recept och hittade detta på en klassisk pannbiff. Blev så sugen att jag var tvungen att slå slag i saken och veva ihop en smet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.