Detta är bekvämt bröd att baka. Ett annat namn är kallugnsbröd. 1/2 dl brödsirap. 1/2 tsk bakpulver. Om du har en stektermometer kan du ta ut brödet när den visar 97 grader. 1/2 dl brödsirap. 1/2 tsk bakpulver
Vilka bröd man få då. 1 pkt jäst4 tsk salt2 msk honung11-12 dl vatten4 msk olivolja4 dl grahamsmjöl4 dl solrosfrön2 liter ekologiskt vetemjölBlanda ihop degen och låt jäsa i 1 1/2 timme. Gör två avlånga bröd som rullas i sesamfrön och in i ugnen på 260 grader i 10 minuter, sänk värmen till 180 och grädda 30 minuter till
Finhacka lök, morot och selleri så fint du kan. Fräs mjukt utan att det tar färg i olivoljan. Tryck till vitlöksklyftorna med knivbladets sida och finhacka
När knäcken har önskad konsistens, häll upp den i knäckformar och låt stelna. Det gör jag också men en någorlunda kvalificerad gissning är 2 dl vispgrädde, 2 dl ljus sirap, 1 1/2 dl strösocker och en klick (ca 25 g) smör. Blanda allt i en kastrull, koka i 45-60 minuter och testa om knäcken är klar genom att göra kulprovet. 1 1/2 dl strösocker
Smaksätt gärna knäcken efter tycke och smak. Knäck är ju verkligen ett riktigt klassisktjulgodis så självfallet måste jag uppdatera er med grundrecept på just detta
Igår blev det flera olika sorters bröd bakade som jag sen frös in. Detta brödet har jag ju gjort flera gånger innan och är ett supergott bröd med frön eller nötter i
Det blir en härlig symfoni av syra, sälta och hetta från balsamvinäger, kapris och chili. ex brantevikssill, glasmästarsill och citronsill, men några nya smaker fick alltid tillträde till julbordet
Jag kan inte minnas att vi någonsin gjorde chokladpudding i hemkunskapen i skolan, men receptet var prydligt nerskrivet på en lapp och trillade ut från boken en dag när jag flyttade runt saker
Resten av helgen är något oskriven men lite julshopping i Gamla Stan har utlovats. Knäckigt recept och fredagshälsning från vagn 7. Ett snabbt hej i fredagsträningen från tåg 538 på väg mot Stockholm
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.