1150 g
smör 2.5 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 1 dl kakao 2 st ägg 2 dl vetemjöl Tosca 150 g nötter hasselnötter, valnötter, paranötter 75 g smör 0.75 dl strösocker 1.5 msk vetemjöl 1 msk vispgrädde 1 msk ljus sirap Ugn: 175°Smält smöret i en stor kastrull. Ta den av värmen och rör i socker, vaniljsocker, kakao, ägg och mjöl. Rör om.
1 Häll
smeten i en smord form med löstagbar botten, 24 cm i diameter.
1 Tosca:
Grovhacka nötterna. Smält smöret tillsammans med socker, mjöl, grädde och sirap i en kastrull. Låt koka upp. Ta den av värmen och rör i nötterna.
1 Häll
toscan över kaksmeten och grädda i nedre delen av ugnen i 25 minuter.
Denna chokladdröm är super god, krämig och kan ätas med gott samvete. Om jag säger att den här kladdkakan är fri från tillsatt socker och gluten - tror du på mig då
Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten tillsammans med smöret. Det regnar som vanligt denna sommaren sp för att inte vaea helt sysslolös bakade jag en snabb kladdkaka aka LCHF
Hacka jordnötterna med en vass kniv. Vispa grädden och servera med den. Vispa till en ljus fluffig smet, ca 30 sekunder med elvisp på högsta hastighet. Rör ner chokladsmeten och blanda ihop till en jämn smet, ca 15 sekunder med elvisp på lägsta hastighet. Grädda kladdkakan mitt i ugnen i 6 minuter i 175°C
Tag bort kastrullen från spisen och värmen när drygt hälften av smöret smält och rör med en sked tills resten av smöret smält som då smälter av redan befintlig värme
Servera med en klick grädde. Mumsig center kladdkaka blev det idag. Häll halva smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, 22 cm i diameter. Häll den över kladdkakan och ställ den kallt 2 timmar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.