Kladdkaka med toscatopp
www.hemtrevligt.se
www.hemtrevligt.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 12.5 dl strösocker
  • 11 tsk vaniljsocker
  • 11 dl kakao
  • 12 st ägg
  • 12 dl vetemjöl
  • 1150 g nötter
  • 175 g smör
  • 10.75 dl strösocker
  • 11.5 msk vetemjöl
  • 11 msk vispgrädde
  • 11 msk ljus sirap
  • 1150 g smör 2.5 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 1 dl kakao 2 st ägg 2 dl vetemjöl Tosca 150 g nötter hasselnötter, valnötter, paranötter 75 g smör 0.75 dl strösocker 1.5 msk vetemjöl 1 msk vispgrädde 1 msk ljus sirap Ugn: 175°Smält smöret i en stor kastrull. Ta den av värmen och rör i socker, vaniljsocker, kakao, ägg och mjöl. Rör om.
  • 1 Häll smeten i en smord form med löstagbar botten, 24 cm i diameter.
  • 1 Tosca: Grovhacka nötterna. Smält smöret tillsammans med socker, mjöl, grädde och sirap i en kastrull. Låt koka upp. Ta den av värmen och rör i nötterna.
  • 1 Häll toscan över kaksmeten och grädda i nedre delen av ugnen i 25 minuter.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.