Rör ner övriga ingredienser till kakan i det bryntasmöret. 125 g Arla® Svenskt Smör. 1Receptet gäller för 10 bitar 125 g Arla® Svenskt Smör 3 dl strösocker 1½ tsk vaniljsocker 4 msk kakao ½ tsk flingsalt 1½ dl vetemjöl 2 ägg Hallongrädde. Smörj en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. 1Bryn smöret, låt svalna något. 1Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 25 min. Värm hallon och florsocker 1-2 min i mikro och mosa ihop. 1Servera kladdkakanmed hallongrädden och hallon
Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd ner i smeten tillsammans medsmörblandningen. Stjälp upp kakan på galler och låt den svalna med formen över
Blanda vetemjöl, kardemumma, bakpulver och vaniljsocker i en separat bunke. Vispa det bryntasmöret tillsammans med sockret och tillsätt ett ägg i taget
Och se förresten till att använda riktigt smör, det blir så stor skillnad. Smält smöret. Igår blev det en vit kladdkakamed glasyr och blåbär och det var, för att citera min man, så galet gott
Blåbär och hallonpajskaka med kardemumma. Paj och kaka i en och samma sommarfavorit. Jag har smakat och bakat många pajer genom åren, men det slutar nästan alltid med att jag återkommer till denna bärpaj
Smält smöretoch dra kastrullen från värmen. Om jag hade en sån i min ägo skulle jag baka mina favorit-långpannekaka med blåbär och kardemummakrisp som jag sen skulle njuta av en bit ute i solen med en god kopp te
Citronkladdkakamed mango och maräng. Några ärenden på stan, köpa sommarskor till Mini-me, göra klart två tårtor till en ett-åring som ska firas imorgon, och så handla lite påskmat och åka hem till mamma och pappa och fira påsk med dem
idag var jag grymt sugen på en seg och kladdig kladdkaka. Smält smöret i en vid kastrull på medeltemperatur, bryn det sedan på det på hög värme och vispa samtidigt så det inte bränns i botten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.