Avsluta med mjölet och rör om så det blir en slät smet. Mums, denna vill alla äta till helgen så varför inte göra en och bjuda någon du tycker lite extra om
I måndags hade vi tacofest med alla mamas och fröknar som kunde och vi blev nästan fulltaliga. Vi lagade maten tillsammans men till efterrätten hade jag förberett kladdkakorna, så det var bara glasyren och garneringen kvar
Smält smöret i en stor kastrull. Tillsätt strösockret och blanda. Rör ner äggen, ett i taget, samt. 400 g smör 9 dl strösocker 8 ägg 2 msk vaniljsocker 2 krm salt 2 ½ dl kakao 6 dl vetemjöl Sätt ugnen på 180 grader. - Läs hela inlägget här 400 g smör. 2 msk vaniljsocker
Lägg rutorna i en burk med papper mellan varje lager. Vispa samman ägg och muscovadorörsocker. Tillsätt smör, kakao, vaniljsocker och salt och vispatills det är slätt
Lägg rutorna i en burk med papper mellan varje lager. Vispa samman ägg och muscovadoråsocker. Tillsätt smör, kakao, vaniljsocker och salt och vispatills det är slätt
Rör tills att smöret smält och ringla sedan glasyren över kakan. 12 dl björksocker (xylitol). 11 krm vaniljpulver. 125 g smörVispa ägg och björksocker poröst. Tillsätt mandelmjölet, vaniljpulvret, kakao och salt Rör i smöret och häll den jämna smeten i en form (24 cm idiameter). Grädda i 175 grader ca 15 min. 1Smält chokladen och lägg i smöret
Detta kan mycket väl vara kladdkakanmed världens bästa näringsvärde och fick jag själv välja mellan att äta denna varje kväll eller en skål med kvarg och funlight, kan ni ju gissa vad jag skulle välja
Allra godast är att servera kladdkakanmed lavendelglass, nihittar recept på det här. Det var alldeles för längesedan jag bakade något, konstaterade jag häromdagen, vilket resulterade i den här kladdkakan som utan problem kompenserar den senaste tidensbristfälliga bakande
Servera gärna med grädde och färska bär. Smält smöret i en stor kastrull. Vispai sockret. Vispa ner äggen, ett i taget, samt vaniljsocker, salt och kakao
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.