Blanda alla ingredienser till glasyren utom smöret i en kastrull. En lagom bit ihop med grädde och färska bär så är denna kladdkaka perfekt som efterrätt
Rör ihop med citronsaft, florsocker och äggula. Servera med glass eller grädde. 1 nypa med salt. Smöra och bröa en rund form på cirka 22-24 cm med avtagbara kanter. 1 nypa med salt
Avsluta med mjölet och rör om så det blir en slät smet. Smöra och bröda en form med löstagbarkant, antingen med kokos eller ströbröd, jag föredrar kokos
Hjälp till att bre lite med en smörkniv. Servera med vispad grädde. Blanda nu alltsammans och häll i en liten långpanna på 20x30cm som är klädd med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen 15-20 minuter (i min ugn är det perfekt med 25 minuter) du får prova dig fram
Lite ljus i mörkret bringade denna kladdiga och alldeles ljuvliga kladdkaka smaksatt medNutella. Smörj botten och kanterna på en form med löstagbar kant med smör
Jag, och jag vet att många av er också gör det, älskar kladdkaka och denna lilla godsak är en blandning av både kladdkaka och brownie – massor av smak och såååå kladdigt
I måndags hade vi tacofest med alla mamas och fröknar som kunde och vi blev nästan fulltaliga. Vi lagade maten tillsammans men till efterrätten hade jag förberett kladdkakorna, så det var bara glasyren och garneringen kvar
Detta kan mycket väl vara kladdkakanmed världens bästa näringsvärde och fick jag själv välja mellan att äta denna varje kväll eller en skål med kvarg och funlight, kan ni ju gissa vad jag skulle välja
Allra godast är att servera kladdkakanmed lavendelglass, ni hittar recept på det här. Det var alldeles för längesedan jag bakade något, konstaterade jag häromdagen, vilket resulterade i den här kladdkakan som utan problem kompenserar den senaste tidens bristfälliga bakande
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.