En klassisk Carbonara är inte nyttig för kilona, men ren balsam för själen. ) Det finns redan flera versioner av detta här på Salt&Peppar, men idag blir det Per Morbergs version av klassikern
11 ekologisk citron, zest och 2 msk saft. 1500 g bronsvalsad spaghetti. 15 l vatten, till pasta 35 g salt, till pastavatten 400 g kycklinglårfilé 3 msk smör, till stekning 3 msk olivolja, till stekning 1 dl salviablad 6 klyftor vitlök, tunt skivade 1 tsk salt 1 tsk svartpeppar 50 g smör 1 ekologisk citron, zest och 2 msk saft 500 g bronsvalsad spaghetti 100 g parmesan, fint rivenKoka upp pastavatten med salt
4 port bandspaghetti. 14 port bandspaghetti 2 dl buljong tex grönsaks- eller kycklingbuljong 2 dl creme fraiche 2 dl riven ost 200 g rökt skinka eller kassler 1 krm persilja salt peppar 1 pressad vitlöksklyftaKoka pastan enligt anvisning på förpackningen
MatarkivetE-postSkriv utFacebookTwitterGooglePinterestGillaGilla Laddar. Koka spaghettin al dente. Spaghetti med zucchini och rökt lax, 2 portioner. 2 portioner spaghetti (gärna de Cecco)
400 g spaghetti 4 äggulor 200 g pancetta 30 g pecorinoost, finriven 30 g parmesanost, finriven (gärna lagrad minst 16 månader) svartpeppar, nymalen salt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.