Spaghetti med salviakyckling och parmesan
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 5 l vatten, till pasta
  • 135 g salt, till pastavatten
  • 1400 g kycklinglårfilé
  • 13 msk smör, till stekning
  • 13 msk olivolja, till stekning
  • 11 dl salviablad
  • 16 klyftor vitlök, tunt skivade
  • 11 tsk salt
  • 11 tsk svartpeppar
  • 150 g smör
  • 11 ekologisk citron, zest och 2 msk saft
  • 1500 g bronsvalsad spaghetti
  • 1100 g parmesan, fint rivenKoka upp pastavatten med salt. Strimla kycklingen i 1 cm tjocka skivor och stek gyllene i smöret och olivolja tillsammans med salvia och vitlök på medelhög värme i en väl tilltagen panna. Salta och peppra. När det är färdigstekt lägger du ner ytterligare 50 g smör och zesten från citronen och rör om. Under tiden kokar du pastan knappt al dente, alltså med ett ordentligt tuggmotstånd. Lyft över pastan ner i pannan med kycklingen tillsammans med ca 1 dl av pastavattnet, citronsaften och nästan all parmesan. Rör pastan kraftigt tills smöret, osten, citronsaften och pastavattnet bildat en jämn sås som omfamnar pastan. Servera genast (la pasta non aspetta – pastan väntar inte!!!) med lite mer av den rivna osten och gärna lite mer nymald svartpeppar.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.