Idag testade jag att göra kesoplättar för första gången och tills nästa gång väljer jag nog en stekpanna med teflon för jag tyckte att dom fastnade så hela tiden
Servera med skivad banan och färska eller tinade frysta bär. Kesoplättar – gör så här. 1 sats Ingredienser Kesoplättar 250 g keso eller minikeso, 1 liten burk 2 ägg 1 msk fiberhusk, eller dinkelmjöl 1/2 krm salt 1/2 krm vaniljpulver olja, till stekning
Servera skivad banan eller färska bär till med lite vaniljkvarg. Jag brukar ibland göra en egen hallonkvarg på kvarg, frysta hallon och lite vaniljpulver som jag serverar till plättar
Tillsätt hallonsylt och lite hushållsfärg. 150 g skållad och malen mandel (jag använde mandelmjöl). 2 msk hallonsylt. Spritsa ut smeten till 50 runda klickar stora som femkronor på en plåt med bakplåtspapper eller en macaronmatta
Jag har hört att lakritspulvret skall användas med försiktighet pga den starka smaken men jag tycker det är hur gott som helst och kan äta det som det är
Ha i alla ingredienser i en mixerkanna och mixa slät med en stavmixer. Om du precis som jag gillar amerikanska pannkakor så har du här ett lite nyttigare alternativ i form av kesoplättar
Idag åt jag dom med vispad grädde toppade medhallon och blåbär. Det enda hon ville säga var att hon varit duktigt med att äta upp frukosten först som pappa fixat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.