Keso à laMalta med havtornspuré. Vispa grädden tillsammans med vanilj, rör ner keson. med hemgjord choklad (recept finns här) och lite mynta/citronmeliss
Blanda. Prova dig fram. Vispa grädden. Smaksätt med vanilj. Ät, gärna med halvfrystahallon. Namnam. 3-4 dl keso2 dl vispgräddevaniljstång eller ekologiskt vaniljpulverhallonLåtkesonrinnaav. Jag tycker det blir lagom med 3 dl men du vill kanskeha den lite tjockare. 3-4 dl keso
Lata mammans blogg om mat och annat som gör livet värt att leva!
Vänd ner apelsinklyftorna i kesogrädden. Vänd ner keson i grädden. Skalaapelsinerna med kniv ända in till fruktköttet så de vitahinnorna inte kommer med
Blanda försiktigt i keson. Servera med röda bär, hela eller mosade. Vispa grädde och vanilj fluffigt. Kanelenkanröras i redan nu eller barapudras över vid servering
Blanda i keso å kanel. Vispa grädden ej för hårt. Servera med bär eller mandarinklyftor. 100 g keso. 1⁄3 tesked vaniljpulver. 1⁄3 tesked malenkanel. 20 g färskahallon eller andraröda bär (valfritt)
] a´laMalta" såsom en med keso, en med yoghurt och en med äpple. Enligt bondepraktikanska ju julen braska om Andersslaskar och vice versa, men idaghar det varkenbraskat eller slaskat så det ska bli spännandeatt se hur vintern blir
Ris alaMalta på julafton är ett måste. Personligen är jag inte ett dugg förtjust i den andravarianten som kallasapelsinris, där apelsinsaft och skurnaapelsinbitar ingår
Lika stor tradition som själva lutfisken är efterrätten - mormor serveraalltid Ris alaMalta till efterätt, och den ska enligt henne serverastillsammans med inlagda persikor, för det är hon uppväxt med
Det är så gott med ris alaMalta. Mankan även fylla på med lite socker för den godasmaken skull. Men inte om den är gjord på gröt, då kanmanlikagärnakasta den
) Jag gjorde två versioner, en med råris i och en "low carb"-variant med keso istället för ris. Den här Ris á lamaltankan du verkligen njutaav med gott samvete
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.