Ingredienser Portioner. 30 st 50 g smör 5 dl mjölk 50 g jäst 1 1/2 dl socker 2 tsk malen kardemumma 1 krm salt ca 15 dl vetemjöl Fyllning 200 g rumsvarmt smör 1 1/2 dl socker 1/2 dl vaniljsocker Till pensling 1 ägg 4 msk hackad sötmandel 4 msk pärlsocker 4 - 4 1/2 tsk vatten Glasyr 2 dl florsocker 4 - 4 1/2 tsk vatten Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Laktosfri chokladmjölk 10
Min kusin Katarina hade helt klart fått till den godaste kakan av alla. I slutet av september hade vi släktträff och några av oss kusiner hade bakat lite till fikat
För mig (oss) som älskar svamp så fyllde jag grytan så mycket jag kunde med svamp. tyckte mig även se att även om man inte älskar svamp så slank det mesta ner
1. Sätt igång ugnen på 125 grader. Vispa ihop äggvitorna. Häll i sockret lite i taget och fortsätt vispa. När allt socker är i så fortsätter du att vispa i 5 minuter
Lutfisk är ingen favorit för mig medan torsk däremot gillas skarpt. Jag hade några fina ryggfiléer i frysen som jag lagade till när det var dags för middag
Originalreceptet kommer från boken 'Vegetariskt' av Katarina Nordgren och Tomas Södergren, men som vanligt har jag ändrat lite i receptet så att det ska passa min och min familjs smak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.