Ingredienser Portioner. 30 st 50 g smör 5 dl mjölk 50 g jäst 1 1/2 dl socker 2 tsk malen kardemumma 1 krm salt ca 15 dl vetemjöl Fyllning 200 g rumsvarmt smör 1 1/2 dl socker 1/2 dl vaniljsocker Till pensling 1 ägg 4 msk hackad sötmandel 4 msk pärlsocker 4 - 4 1/2 tsk vatten Glasyr 2 dl florsocker 4 - 4 1/2 tsk vatten Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Laktosfri chokladmjölk 10
I slutet av september hade vi släktträff och några av oss kusiner hade bakat lite till fikat. Min kusin Katarina hade helt klart fått till den godaste kakan av alla
För mig (oss) som älskar svamp så fyllde jag grytan så mycket jag kunde med svamp. tyckte mig även se att även om man inte älskar svamp så slank det mesta ner
Här är en medeltida kryddblanding som Pellegrino Artusi använder till några recept, bland annat en fastlags-spaghetti som vi tänkte laga lite närmare fettisdagen
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
1. Sätt igång ugnen på 125 grader. Vispa ihop äggvitorna. Häll i sockret lite i taget och fortsätt vispa. När allt socker är i så fortsätter du att vispa i 5 minuter
2-4 tsk kryddor, allt från örtkryddor till piffi allkrydda går bra, men blanda inte för mycket. Pulled Pork, maträtten som hamnade på 3e plats bland de mest populära matsökningarna på google 2013
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.