Denna gången är det fru Ms hjärna som har arbetat tillsammans med köksutbudet, de torkade päronen behövdes verkligen användas, precis som gorgonzolaosten, och att päronochgorgonzolaost är som gjorda för varann är ju ingen hemlighet
Vi åt nämligen en risotto medgorgonzolaochpäron på en italiensk restaurang i somras och det var något av det godaste i risottoväg vi ätit, inte långt efter Nigellas som annars är vår favorit
Godaste kasslergratängen, allt-i-ett, direkt ur matberedaren. Hela familjen låg mer eller mindre nerbäddad förra veckan med feber och hosta… Nu börjar de ordna upp sig, bara jag kvar som förmodligen lyckats hosta av ett revben som gör fördjävligt ont rent ut sagt
I med chilisås och fransk senap. Toppa med Norrglimt eller annan smakrik ost. Ikväll är det svärfar som tar på sig kockmössan, och vad han bjuder på får ni se imorgon
En god vardagsgratäng med potatis, purjolök och kassler. Rör ner osten och krydda med lite salt (inte för mycket eftersom kasslern brukar vara salt)Skär kasslern i strimlor och rör ner den i potatisblandningen
Lägg över kasslern i formen med potatisen och löken. Servera med en god sallad. Strimla sendan löken i den storlek man vill ha, jag vill ha lite större bitar så jag delar den på hälften och sedan skivar den i bågar
Veckorna bokstavligen försvinner för mig, och jag hänger inte med för fem öre. Jag tycker tiden flyger fram snabbare än vad jag hinner med, men det är ju som vanligt med andra ord
Det här brödet jar jag gjort massvis med gånger och det går att variera i det oändliga. På morgonen toppar du med frön eventuellt kan du spreja/pensla på lite vatten för att få fröna att fästa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.