Måndag igen och det innebär storkok. Vi har gjort den här rätten många gånger hemma, men eftersom jag inte hade något vitt vin hemma och var ganska less i matbutiken körde jag det bekväma alternativet med halvfabrikat
Just nu är skogen helt belamrad av Karl-Johansvamp och andra goda soppar, vad är då godare än en pasta med mängder av grädde, parmesanost och vitlök för att göra av med lite av den, ett glas rött vid sidan skadar inte heller
Jag kryddade min med härligasmaker som ingefära, vitlök & basilika. Hösten är ju absolut soppans tid. Och i år känns det nästan som om hösten precis kommit trots att det är november – eller så är det bara jag som lever i en dimma och glömmer världen utanför kanske
Läs här hur man gör. Tillsätt mer mjöl ifall den är för blöt. Baka därefter ut bullar och lägg på plåt. Pensla med lite vatten och strö över pumpakärnor
För att få mätbara värden på alkomätaren fick jag tillsätta ca 3 kg vatten i efterhand. För att få mätbara värden på alkomätaren fick jag tillsätta ca 3 kg vatten i efterhand
"Smakenär ju där och det är väl ändå huvudsaken att det är gott. Jag gillar ju (som ni vet vid detta laget) att förnya mig och testa nya saker, så bovetenudlar är min nya grej
Gör så här. Servera svamppannan med potatis och broccoli. Skär köttet i skivor. ½ msk majsstärkelse. Tillsätt grädde, fond och majsstärkelse, rör om och koka ca 2 min. Skär broccolin i bitar och koka i lättsaltat vatten 2-3 min. 2 msk hackad färsk persilja. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 500 g fläskfilé 1 msk Arla® Smör-&rapsolja 2 dl Kelda® matlagningsgrädde ¾ msk kantarellfond ½ msk majsstärkelse 2 msk frysta lingon 2 msk hackad färsk persilja Tillbehör
Hetta upp mjölken på mellanvärme, det ska inte koka. Hoppas det smakar. När mjölken är hyfsat varm, varm nog att smälta chokladen, tar du av den från värmen
Gott med dillen och smaken av citron tillsammans, enkelt att kocka till eftersom lergrytan inte är någon sällskapssjuk köksattiralj utan klarar sej bra på egen hand i ugnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.