Vetebröd är nog det godaste jag vet. Jag är dessutom heltokig i kardemumma. Varje bulldeg med självaktning bör innehålla en ansenlig mängd nystött kardemumma
Dessa bullar blev riktigt bra med god smak av smör och kardemumma, mums. Receptet på fyllningen kommer från Sötebröd från Brunkebergs bageri och vetedegen är mitt eget recept
Finfina kardemummabullar kvällsbakade enligt Mia Öhrns recept. Jag vet att många har gått ifrån vetedegsrecept där man ska smälta smör och värma mjölken till att istället lösa upp jästen i kall mjölk och klicka i rumsvarmt smör direkt i degbunken
Halloj. Jag är hemma i Skåne igen efter en skön helg i Stockholm – jättetrevligt har jag haft det men nu är det bara att ladda om och köra vidare här hemma med allt jag har att pyssla med
Stöt kardemumma fint i en mortel och värm med mjölken tills den är fingerljummen, 37 grader. Smula ner jästen i en bunke och lös den med mjölken, strösocker, salt, smör och ägg
. Bara för att det är kanelbullens dag idag behöver man ju inte äta just kanelbullar. Antingen testar man att grädda kanelbullarna på ett nytt vis eller så kan man testa en ny fyllning
Bullar finns i många olika varianter gällande smak och form. Alla är ju förstås lika goda, men några storfavoriter som jag bakat och smakat på genom åren är dessa goda smörögabullar, mina goda kardemummaknutar och de här höstiga äppel- och kanelbullarna
Idag bjuder jag på ett riktigt mumsigt recept på vaniljbullar som blev fantastiska. Jag bakar inte bullar speciellt ofta men när jag väl gör det bakar jag mer än en sort
Borta är bra, men hemma är ändå alltid bäst. Den här månaden har utmaningen i Månadens sötsak varit att baka något på temat HEMIFRÅN och jag måste säga att ni lyckats exceptionellt bra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.