Ska jag använda sverigesvenskt-språk och skriva FLÄSKFILÉ i receptet eller ska jag köra med mitt eget modersmål, finlandssvenska, och använda GRISINNERFILÉ
Kavla ut pajdegen på mjölat bakbord och klä en pajform med degen. ½ liter kantareller. Låt det hela få lite färg och putta sedan upp det mot kanterna av pannan för att få plats med att steka köttfärsen
Förra veckan lagade jag den här goda rätten med fläskfilé och kantareller. Skär fläskfilén i en cm tjocka skivor, bryn köttskivorna i smör och krydda med salt och svartpeppar
Tyvärr, den tiden har inte funnits och jag har just nu fullt upp med nya jobbet. Tänkte ta ett inlägg så fort jag får tid i helgen och avhandla min syn på det här med nyårslöften, mål och vad jag har för förhoppningar på det kommande året
De här prosciuottolindade kycklingfiléerna fyllda med pesto och mozzarella har inget på grillen att göra utan ska stekas i pannan så att det blir fin färg runt om
Kanske är det lite svårt att se vad söndagsmiddagen består av på bilden nedan, men jag kan avslöja att det blev supergoda mozzarellafyllda köttfärsbiffar i en sås med smak av paprika och basilika
Idag passade det att göra rejäl varm mat med åska och regn utanför fönstret. Det blev färsbiffar som jag fyllde med mozzarella som blev över från igår
Smaka av med salt och peppar. Varva sedan med svamp- och renskavsblandning samt bechamelsås. Avsluta med att breda ut det sista av bechamelsåsen på toppen samt strö över resterande västerbottenost
Stek kantarellerna i smör ihop med löken. 1 liter kantareller. Lägg kantarell och lökfräset i pajskalet och häll över äggstanningen och grädda 20 minuter i 200 °. 1 liter kantareller
Man fullkomligen överfalls av recept med svamp, frukt, bär, rotfrukter och annat som skördas den här tiden på året så jag är väl inte sämre än att jag kan komma med ett bidrag jag också
Dessa delikata, mozzarellafyllda, quinoabollar är en av alla nya maträtter som vi har testat i år. Detta beror på att vi, i likhet med de flesta andra, är ganska konservativa med vad som hamnar på julbordet, och vi är nöjda med att fortsätta äta den julmat som vi brukar äta
Sås med färska kantareller som fullständigt smälter i munnen och potatis till det. Fläskfilén ansas, kryddas lätt med örtkryddor och steks så att den precis får stekyta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.