Svamp

Svamp

  • 13 Recept
Kantarellsoppa med portvin

Kantarellsoppa med portvin

De första jag plockar hamnar på varma mackor, den andra omgången i en svampsoppa och sedan på pizza eller paj tillsammans med getost
Gräddig kantarellsoppa

Gräddig kantarellsoppa

Ansa och skär svampen i mindre bitar. Fräs lök och svamp i smör i en gryta. Skala och finhacka löken. Rör i mjölet och häll på vinet, låt koka 2 min
Syltade gula kantareller

Syltade gula kantareller

Rensa kantarellerna och lägg i kastrull häll på vatten tills de täcks. Förväll i saltat vatten i 5 minuter
Syltade kantareller

Syltade kantareller

Blanda allt i en gryta och låt koka i en timma. Ska var simmig konsistens. Häll upp på burkar. Håller sig länge om de förvaras svalt
Syltade kantareller

Syltade kantareller

Lägg kantarekllerna i väl rengjorda glasburkar. Koka upp övriga ingredienser i en kastrull. Låt koka tills sockret löst sig
Kantarell och ostsufflè

Kantarell och ostsufflè

Grovhacka svampen och fräs den i en torr stekpanna tills all vätska har försvunnit. Just nu finns det hur mycket kantareller som helst, får aldrig nog av dessa smakfulla gulingar
Kantarell lasagne med helstekt biff

Kantarell lasagne med helstekt biff

Nytt jobb. Detta har medför att jag har haft svårt att hinna med att blogga. Efter att ha städat huset och handlat blev det så äntligen helg
KANTARELL & BACON BOUCHÉER -Farsdags meny förrätt

KANTARELL & BACON BOUCHÉER -Farsdags meny förrätt

Stek svampen tills vätskan försvinner, tillsätt finhackad bacon. Vid servering, häll i den varma svamp & baconstuvningen, dekorera med någon örtkvist, jag valde min rosmarin från trädgården
Kantarell paj

Kantarell paj

Lägg ner den rensade svampen i en varm stekpanna och låt vätskan försvinna, lägg sedan smöret och stek tills svampen fått lite färg