Hetta upp smör i en stekpanna och stek äpplena tillsammans med råsocker på medelvärme. Servera gröten tillsammans med äpple, vispad grädde, kärnor och frön
Ställ formen och resten av mördegen i kylen medan du gör fyllningen. Skala och skiva äpplena tunt. Strö försiktigt på valfri mängd kanel jämnt över äpplena
Koka upp grädde, mjölk och kanelstång i en tjockbottnad kastrull. Att byta ut äppelpajen mot äppelskivor stekta i socker och servera med lite havresmul till är ju egentligen inte särskilt avancerat
Skala och skär äpplena i små bitar och blanda ihop dem med sockret och kanelen. Jag använder mig av Granny smith-äpplen eftersom jag tycker om när det fortfarande är lite syrligt även efter att man har haft på kanel och socker och att de blir trevliga i konsistensen när det är tillagade i ugnen
Servera de varma äpplena i en djup tallrik med en rejäl kula glass. Smaka av med en nypa salt. Sväng runt hastigt och tillsätt sedan smör ochvispgrädde
Bullarna ska stå med snittytan åt sidorna om du ska göra gifflar. Solen strålar och trots att jag är genomförkyld så känns det som att det kommer bli en toppendag
Servera de varma äpplena i en djup tallrik med en rejäl kula glass. Smaka av med en nypa salt. Sväng runt hastigt och tillsätt sedan smör ochvispgrädde
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.