Hon gör dessutom bullarna på rätt sätt enligt mina barn - jag gör fel, så det är ju kul. Hembakningsrådet var då i farten och instiftade ännu en dag av firande
Ingredienser5 dl mjölk150 g rumsvarmt smör 50 g jäst ½ tsk salt 1-1 ½ dl socker 2 tsk stötta kardemummakärnor Ca 1,3 l vetemjöl till degen 1 dl mjöl till utbaket Fyllning 150 g smör½ -1 dl socker1 msk malen kanelFyllning 2 50 g smör½ -1 dl socker1 msk vaniljsocker Pensling och garnering1 ägg pärlsocker Gör så här. 1-1 ½ dl socker. ½ -1 dl socker. ½ -1 dl socker
Dags att bulla upp. Dags att börja baka. Kanelbullensdag den 4oktober firas i år extra lekfullt. 4. Här får du inspiration till bullar du aldrig sett förr
Så var det visst dags för kanelbullensdag igen. 1-2 msk kanel. 1-2 msk kanel. Om man som jag varken hinner eller orkar baka bullar kan man ju alltid ”fuska” lite med en kanelbullerulltårta
Men formarna jag använde var verkligen inte bra, köpte fina men billiga formar i nya butiken vid S-market, men bullarna gick ju knappt att få loss från formarna
Idag är det kanelbullensdag. Självklart ska det bakas bullar här hemma och idag blir det både klassiska kanelbullar och bullar med en annan smaksättning
Idag har det bakats båda kanel och vaniljbullar här hemma. 4oktober = kanelbullebak. Ca 14 dl mjöl. 4. Låt jäsa i 40 minuter. Grädda i 5-10 minuter på 225 grader. 4Oktober, 2014 20. Ca 14 dl mjöl
Fira kanelbullensdag. 40 bullar. 4 msk socker, 2 msk vatten. Strö lite mjöl över degen, plasta bunken och låt degen jäsa till dubbel storlek (30-40 minuter). Ställ ut 40 stora bullformar på två plåtar. Kavla ut varje bit till en rektangel ca 40x50 cm. Värm under tiden ugnen till 240 grader. Baka mitt i ugnen 10-12 minuter tills bullarna är gyllenbruna. Koka upp 2 msk vatten med 4 msk socker i en liten kastrull någon minut till en sirapsliknande konsistens. 40 bullar
De här kanelbullarna är både ägg- och mjölkfria, och istället för ägg som pensling använder jag mig av en blandning av sirap och vatten, på så sätt fastnar pärlsockret bra och bullen blir även riktigt god
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.