Att göra såsen på det sättet har jag lärt mig hos Maria med en jättefin blogg Mariasfavoriter. Valet av köttet till varmrätten på vår tre-rätters middag var sonens, så klart
Här kommer receptet på en riktigt god chili som jag gör då och då. Inte helt strikt lchf eftersom vita bönor innehåller en hel del kolhydrater men man kan byta ut dem mot sojabönor om man vill ha mindre kolisar
Blev sugen på kasslergratäng idag (och så fick jag chans att prova nya ugnsformen), bra, lättlagad mat som det blir mycket av, perfekt när det ska räcka till matlådor
Ett enkelt recept på en fantastiskt god pastagratäng. Ni som jobbar eller jobbat på ASKO Appliances AB har säkert ätit denna någon gång då receptet kommer från köket där
Idag har jag lagat till en klassiker från 70-talet nämligen Flygande Jakob. Detta är bara en av många gratängrätter som skapades under tidsperioden i slutet av 70-talet och början av 80-talet
Man borde woka oftare, det är ju bara att slänga i det man hittar i kylen och snabbt går det också. Med en god sås kan det knappast bli bättre =) Woken kan man variera hur mycket som hällst
Den här kasslergratängen är härligt krämig och god. 4-6 pers3 dl ris6 dl vatten1 grönsaksbuljong tärning1 paprika2 rödlökar2 msk smör5 ananasringar4 tomater500 g benfri kassler250 g mjukost2 dl gräddecurry efter smaksaltGÖR SÅ HÄR
Äppelkaka med vaniljglass är en riktig klassiker. Godast blir kakan med syrliga och fasta äpplen som Gravensteiner eller Belle de Boskoop men de är inte mogna än
Fredag idag och redan är helgen här. Många planerar säkert att starta grillen i kväll och därför tänkte jag tipsa om en god och enkel krämig potatissallad som jag gjorde förra helgen när vi hade över ett gäng kokta färskpotatisar efter midsommar
Älglimpan är gjord på älgfärs. Blanda 400 g färs med ½ tärnad lök, 1 köttbuljongtärning som är upplöst i 1 dl vatten, 1 ägg, 3 msk maizenamjöl, 1 paket bacon, strimlat, svartpeppar och vitpeppar ev salt , tänk på att baconet är salt
Du behöver. 300 g stekt kycklingkött i strimlor300g strimlad kassler2 väl mogna tomater i tärningar2 tsk torkad oreganosalt och peppar2 dl creme fraiche1 dl matyoghurt1 1/2 dl riven ostSå här gör Du