Men idag på Kanelbullens dag kan man inget annat än fira. Inte helt otippat ligger Hembakningsrådet bakom dagen i hopp om ökad försäljning av kanelbullens ingredienser
Hoppas ni fått smaka en riktigt god glutenfri kanelbulle dagen till ära i dag den 4Oktober. Jag har testat receptet 4 gånger, 2 med Semper Fin Mix och 2 gånger med Semper mix eftersom jag ville baka bullar även till den som inte tål vetestärkelse. Lös upp jästen i en bunke med mjölken som du värmt til ca 45 grader och strö över 1 tsk av sockret, låt vila 15 minuter
ca 14 dl vetemjöl special. Låt jäsa ca 40 min under bakduk. ca 14 dl vetemjöl special. Viktig dag att ”fira” ett klassiskt fikabröd som finns i så många olika varianter
Så var det visst dags för kanelbullens dag igen. Om man som jag varken hinner eller orkar baka bullar kan man ju alltid ”fuska” lite med en kanelbullerulltårta
Idag är det kanelbullens dag. Till ca 40 bullar. 4 l vetemjöl. 4 msk malen kanel. Jäs degen under bakduk i cirka 45 minuter. Till ca 40 bullar. 4 l vetemjöl. 4 msk malen kanel
Fira kanelbullens dag. 40 bullar. 4 msk socker, 2 msk vatten. Strö lite mjöl över degen, plasta bunken och låt degen jäsa till dubbel storlek (30-40 minuter). Ställ ut 40 stora bullformar på två plåtar. Kavla ut varje bit till en rektangel ca 40x50 cm. Värm under tiden ugnen till 240 grader. Koka upp 2 msk vatten med 4 msk socker i en liten kastrull någon minut till en sirapsliknande konsistens. 40 bullar
Ni har väl inte missat att det är Kanelbullens dag idag. Kanelbullar Till ca 40 stycken 50 g jäst 5 dl mjölk 1 dl strösocker ½ tsk salt ca 14 dl vetemjöl (800 g) 150 g rumsvarmt margarin Fyllning. (Med kall mjölk blir jästiden 1 timme) 4. ca 40 stycken. 14 dl vetemjöl
4oktober 2015, 18. 42. 2015-10-04 @ 19. Kanelbullens dag. Hej hej. Har ni frossat i kanelbullar idag. En dag värd att fira tycker vi i min familj, alla älskar kanelbullar
The post Kanelbullar för kanelbullens dag. Låt degen jäsa övertäckt i 45 minuter till dubbel storlek. En mer nostalgisk bulle än kanelbullen är svår att hitta, och även om det finns massor av mer exklusiva varianter med lyxiga fyllningar föredrar jag ofta en vanlig traditionell bulle gjord på en riktigt god deg och där man gärna slösar lite med fyllningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.