Kanelbullar är ju bland det godaste som finns men också bland det segaste som finns att baka. Det problemet löser man dock enkelt med denna kanelbullesockerkaka som ursprungligen kommer från Pernilla Wahlgren om jag minns rätt
Rör ner kesella, vanilj, salt, fett och mjöl blandat med bakpulver. Prova med en sticka. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter, gärna med löstagbar botten
Pensla bullarna med uppvispat ägg. Tryck till med kavlen och kavla längderna, så att de blir cirka 25 cm breda. Skär 2 cm breda bitar och vira dem runt två fingrar ett par varv och avsluta med ett varv tvärs över och lägg änden under bullen. Lägg dem glest på plåtar med bakplåtspapper, max 12 stycken per plåt
Mjuk äppelkaka med sega kanter = GALET GOTT. Serveras med Vaniljsås. 2017-07-13, 08. 26. Som ett litet avslut igår kväll, på min sista semesterdag, så bakade jag en fantastisk gooooood äppelkaka som bara hör sommaren till
Det jag älskar med den marockanska vardagsbakningen är att den ofta är väldigt enkelt, kräver oftast ingredienser som man brukar ha hemma och smakar så himla gott
Kör ihop degen långsamt med krok. Frosting. Lägg ut degen på ett mjölat bord och täck med bakduk. Tillsätt lite i taget av florsockret och vispa till en luftig frosting
Skär sedan bullbitar med en degskrapa och lägger med snittytan uppåt på plåtar. Pensla bullarna med den uppvispade ägg/saltblandningen och strö över pärlsocker (+ ev hackade nötter eller mandelspån eller annat gott)
Häll ner lite av vätskan i jästen och rör om tills det har löst sig, häll sedan ner resten av vätskan, häll ner socker, ägg, salt och kardemumma och blanda om medan du häller i nästan allt mjöl, lite kan vara bra att spara till utbakningen sedan
Jag tänkte att jag skulle dra till med en gammal goding, nämligen mina kanelbullar. Här sitter jag med datorn i knät, trötta och febriga barn i soffan och en kopp te på igång – jag har nog ett par vakna timmar till framför mig skulle jag gissa på
Rör ihop allt med en gaffel till en smet, så det bara är att ber ut på den utkavlade degen. I torsdags lyckades jag äntligen baka goda, saftiga, glutenfria kanelbullar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.