Det där med att ta fotografier på bakverk när man har gäster kan te sig lite knepigt och det bästa är klart om man hinner göra det innan man sätter tänderna i härlighen
Servera gärna med hallon. Bryt 150 g av chokladen i bitar och smält i vattenbad tillsammans med smöret under omrörning. Häll upp i en form, som är 30x25 cm, klädd med bakplåtspapper
Mal nötter och mandel på mandelkvarn och blanda det malda med socker och potatismjöl. Rulla valnötsstora bollar av smeten och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper
Rör ner kesella, vanilj, salt, fett och mjöl blandat med bakpulver. Prova med en sticka. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter, gärna med löstagbar botten
Blanda samman med matfettet och tillsätt ägg och paprikapulver. Mät upp maizena, bakpulver och ost. Klicka ut 20 bollar på en papperstäckt plåt och grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter
Lägg ihop marängerna två och två med chokladfyllning emellan. Lägg smeten i en spritspåse utan tyll och spritsa ut 60 små maränger på plåtar med bakplåtspapper
De glutenfria godingarna som ni ser på bilden ovan passar perfekt för det här ändamålet. Det är så härligt att ta vara på ledigheten och umgås så mycket som möjligt med barnen för jag vet med mig hur mycket jag saknar detta när förskoleterminen och vardagen drar igång igen
Klicka ut smeten i stora klickar på en plåt med bakplåtspapper. Sätt skålen över en kastrull med sjudande vatten och vispa, helst med elvisp, i ca 5 minuter tills marängen är tjock och fluffig
Bred ut smeten i en väl smord och bröad form med löstagbar kant, ca 26 cm i diameter. Blanda alla ingredienserna, utom vaniljsockret, till mandelglasyren i en kastrull
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.