Kanelbullar i långpanna med frosting
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 30 g jäst
  • 1200 g mjölk (2 dl)
  • 1450 g vetemjöl (7,5 dl)
  • 155 g ägg (1 st)
  • 13 g salt (0,5 tsk)
  • 15 g malen kardemumma (1 msk)
  • 1100 g smör, rumsvarmt
  • 145 g strösocker (0,5 dl)
  • 140 g farinsocker (0,5 dl)
  • 1120 g farinsocker strö (1,5 dl)
  • 116 g kanel (3 msk)
  • 1150 g smör, rumsvarmt
  • 11 ägg till pensling
  • 160 g smör (rumsvarmt)
  • 1130 g florsocker (1,75 dl)
  • 1150 g färskost
  • 15 g vaniljpulver (0,5 msk)
  • 1 Vetedeg30 g jäst 200 g mjölk (2 dl) 450 g vetemjöl (7,5 dl) 55 g ägg (1 st) 3 g salt (0,5 tsk) 5 g malen kardemumma (1 msk) 100 g smör, rumsvarmt 45 g strösocker (0,5 dl) 40 g farinsocker (0,5 dl)
  • 1 Fyllning120 g farinsocker strö (1,5 dl) 16 g kanel (3 msk) 150 g smör, rumsvarmt 1 ägg till pensling
  • 1 Frosting60 g smör (rumsvarmt) 130 g florsocker (1,75 dl) 150 g färskost 5 g vaniljpulver (0,5 msk)Vetedeg
  • Smula jästen i bunken till din degblandare. Värm mjölken till fingervarmt och slå över jästen och blanda runt. Lägg i resterande ingredienser förutom smöret. Kör ihop degen långsamt med krok. När degen gått ihop ökar du tempot lite och tillsätter lite i taget av smöret. Kör degen 10 minuter i maskin tills den bildat gluten och känns elastisk, glansig och fin på ytan. Lägg ut degen på ett mjölat bord och täck med bakduk. Låt vila 20-30 minuter. Smörj sidorna på en ugnssäker form, ca 32 x 22 cm.Täck bottnen med bakplåtspapper. Utkavling och fyllning
  • Rör ihop ingredienserna till fyllningen, gärna i en maskin med vinge. Kavla ut degen till en platta, 50 x 30 cm. Rulla med lite spänning ihop till en rulle från långsidan. Dela degen i 15 bitar och lägg bitarna i formen. Täck med bakduk och låt jäsa till dubbel storlek, det tar 1,5–2 timmar. Sätt ugnen på 180 grader. Pensla bullarna med ägg. Grädda bullarna mitt i ugnen 25 - 30 minuter, bullarna ska få en fin gyllenbrun färg. Ta ut bullarna från ugnen och låt svalna en liten stund. Frosting
  • Vispa med en elvisp ihop smör, vaniljsocker och färskost. Tillsätt lite i taget av florsockret och vispa till en luftig frosting. Bred på lite frosting på varje bulle och låt svalna.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.