Kanelbullar -eller rättare sagt blåbärsbullar
Øresunt
Øresunt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 20 åren och är ofta en bulle så stor som entallrik och säljs i alla fall i Köpenhamn under namnet ”Onsdags snegl” Den klassiska ”kanelsneglen” i Danmark är en platt, frasig, flagig sak gjord på wienerbrödsdeg… Och alldeles för fet för min smak.
  • 50 gr jäst (gær)
  • 150 gram smör (SMÖR -riktigt smör ochinte margarin)
  • 5 dl mjölk
  • 1/2 -1 tsk salt
  • 1 dl socker
  • 2 tsk krossad kardemumma (krossa fröna i mortel -ger mycket mer smak än finmalet pulver)
  • 14-15 dl vetemjöl (ca. 875 gram)
  • 1 tsk bakpulver
  • 100-125 gram SMÖR (se kommentar ovan)
  • 1/2-1 liter blåbär

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.