Jag bytte dock ut mjölet mot Manitoba Cream, ett mjölsort som ger saftigare och luftigare bullar. Jag använder smör och aldrig margarin, man får mycket godare bullar
Jag tycker att bullen är för stabbig, har aldrig tyckt om mandelmassa eller massor av grädde och har aldrig tyckt om semlor i någon form (särskilt inte hetvägg)
När jag var liten bakade min mamma allt matbröd och kaffebröd. Idag är det annorlunda och det kostar inte många kronor att köpa en limpa eller en påse bullar
Att baka dessa godingar är inget svårt alls bara ett litet litet uns tålamod och framförhållning. Enklast och snabbast gör du det med fingrarna, skippa kniven
Här i mina delar av landet, Växjö-traken är er uruselt väder idag verkligen och känslan är mest det-är-höst-och-jag-vill-krypa-upp-i-soffan-under-en-filt-med-en-varm-kopp-te
Vi rullade ut degen, bredde ut lite av sommarens blåbärssylt på, rev 50 g vit choklad och skal av en liten citron över och rullade ihop innan vi skar 22 skivor som lades i formar. Jäste fick de göra i ca 30 minuter innan de penslades med ett uppvispat ägg och gräddades i 180 grader i ca 12 minuter
Det är alltid kul och oftast kommer man hem med lite ny inspiration. Men, i morses ville vädergudarna annat och en ny dos med snö gjorde att vi fick skjuta lite på vår utflyktstripp
Inget slår väl nybakta bullar och ett glas kall mjölk. ) Bakade en sort med klassisk smör/kanel/socker fyllning och den andre med smör/nötcremefyllning
Lägg havregrynen i en bunke och häll den kalla mjölken över. häll det över havregrynen och rör om. När blandningen är ljummen, smula ner jästen och rör om tills den lösts upp
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.