Ingredienser Portioner. 15 ca 1 kg kalvrygg eller lägg med ben 2 gula lökar 2 morötter salt 2 lagerblad 15 kryddpepparkorn 15 vitpepparkorn 5 gelatinblad 1/2 dl spad från inlagda rödbetor ev 1 dl grovhackad persilja Till servering inlagda rödbetor Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Kalvsylta är ett exempel på traditionell husmanskost som passar mycket bra in i en modern lågkolhydratkost, den innehåller i stort sett inga kolhydrater alls
Blanchera kalvläggen hastigt, lyft och upprepa igen för att få bort slaggprodukter. Bryn löken i oljan och tillsätt sedan morötter, kryddor och örter samt sockret och ättikan
Här hemma kunde frun vända sej om och somna igen eftersom det helt i vanlig ordning var ledig måndag, herrn fick däremot vackert placera ändalykten på cykelsadeln och trampa iväg till GeMa-Livs för att stoppa några korvar och koka kalvsylta
Jag har ju tidigare skrivit om min fäbless för kalvsylta. Till kalvsyltan vill både jag och sambon gärna ha rödbetssallad, men just rödbetssallad är tyvärr ett av de där riktiga lågvattenmärkena vad gäller tillsatser
Kalvsylta till middag och till den serveras rödbetskokta äpplen. Någon stekt lever eller kalvsylta blev det inte till middag igår, och det blir det heller inte idag
Och tröttnar du på köttbullar så kanske en hemlagad kalvsylta kan vara en trevlig variation. Dan före dan före dopparedan… Vi har turen att vara bjudna till min syster på julafton så här hemma tar vi faktiskt lite lätt på julmaten i år
Och min mamma gör den godaste kalvsyltan och revbensspjällen av vildsvin. Jag har upplevt att tiden fram till julafton varit rena maratonloppet, då jag mest känt stress och ändå inte hunnit det jag velat
Ja, ni ser ju själva, den klassiska julmaten som julskinka, kalvsylta, leverpastej, gravad lax, rökt lax, ägghalvor med räkor på fanns representerad på vårt julbord
äter fiskhuvudsoppa, liksom musklerna, eller "alladåber/kalvsylta". Hittade återigen en mycket intressant medicins artikel om de aminosyror som vi har brist på eftersom vi är så dåliga på att äta annat än helmuskelkött och missar det där nyttiga som vi idag anser är äckligt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.