20-25 min
Degen ska bli riktigt blank. Väg gärna bollarna, ca 60 g, rulla till fina bullar, ni kommer väl ihåg min lilla film Låt de jäsa 2 timmar, till dubbel storlek. Grädda i 210°, 6-7 min Låt svalna på galler. Skär av ett lock och ni behöver INTE gröpa ur bullen. Spritsa i mandelmassan och den vispade grädde. Lägg på locket och pudra med florsocker.
200 g
sötmandel, ca 3 dl 2-3 st bittermandlar, eller några droppar bittermandelarom
Imorgon är det fittisdagen och även om det redan har tjuvstartats en hel del medSemlor kommer det nog intas ett antal Semlor i landet just på fettisdagen
Redan i de äldsta skandinaviska bibelöversättningarna möter vi ordet semla, som i Gustav Vasas bibel från år 1541, där man kan läsa om tackoffer bestående av "bakade semlokakor blandade med olio"
Eftersom jag bor i Norge så säljs det inte många semlor. Norska fastelavens boller med sylt eller "mandelmassa" Dom är ok, men det är ingen riktig svensk semla
) så nu ska mina infrysta minisemlor och semletårtan äntligen få ätas upp, men självklart inte bara utav mig själv utan i morgon kväll får vi också sällskap av gänget vi var med i Åre på skidresan i helgen (kan bara meddela att det var huuuur kul som helst på resan
Enklaste och kanske det godaste julgodiset gör du själv med endast tre ingredienser. Rulla mandelmassan till små avlånga kulor och stoppa i dem i dadlarna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.