Kalljästa semlor med hemgjord mandelmassa
ankanplankan
ankanplankan
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 50 g jäst för söta degar (röd)
  • 5 dl röd mjölk
  • 200 g smör, rumstempurerat
  • 200 g socker
  • 15 g havsslat
  • 20 g nymortlad kardemumma
  • 1 ägg
  • 1,2 kg vetemjöl special
  • 20-25 min Degen ska bli riktigt blank. Väg gärna bollarna, ca 60 g, rulla till fina bullar, ni kommer väl ihåg min lilla film Låt de jäsa 2 timmar, till dubbel storlek. Grädda i 210°, 6-7 min Låt svalna på galler. Skär av ett lock och ni behöver INTE gröpa ur bullen. Spritsa i mandelmassan och den vispade grädde. Lägg på locket och pudra med florsocker.
  • 200 g sötmandel, ca 3 dl 2-3 st bittermandlar, eller några droppar bittermandelarom
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 st äggvita, knappt

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.