Skär fläskfilén först i skivor, dela på mitten och skär sedan i 1 cm tjocka strimlor. Bryn hälften av fettet i en stekpanna, lägg i strimlorna och stek 5-10 minuter, lägg över i en gryta
Skär fläskfilén först i skivor, dela på mitten och skär sedan i 1 cm tjocka strimlor. Bryn hälften av fettet i en stekpanna, lägg i strimlorna och stek 5-10 minuter, lägg över i en gryta
Börja med att skala räkorna. Lägg skalen från räkorna i en kastrull. Häll på ca 2 dl vatten och koka under lock medan du tar hand om övriga ingredienser
KALASGRYTA4 portioner4 gula lökar1 msk smör eller margarin300 g falukorv1 burk Campbell's Oxsvanssoppa1½ dl mjölk eller gräddehackad persiljaSkala löken, dela den mitt itu och skär den sedan i tunna klyftor
DAGENS RECEPT 15-02-17KALASGRYTABåde lättlagad och god är den här rätten med fläskkött och zucchini. Numera kan vi ju köpa zucchini hela året och till ett rimligt pris
Skölj och skiva purjolöken. Bryn köttfärsen i en stekpanna men smula inte sönder färsen för mycket. Lägg över i en gryta, vispa ur pannan med lite vatten
Börja med att skala räkorna. Lägg skalen från räkorna i en kastrull. Häll på ca 2 dl vatten och låt koka under lock medan du tar hand om övriga ingredienser
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.