Hoppas era juldagar har varit bra. God fortsättning på er. Å så har man varit så mätt hela julen, trots att jag i år försökte tänka mig för Men två omgångar ris a la Malta lägger sig ju lätt som ett täcke överst och skapar en härligt god mättnadskänsla
konditor, så ni hajar. Det går så klart även att göra en vanlig vaniljpannacotta eller friska upp den med lite citron och toppa med någon påskgul frukt
Nu vet ni iallafall vad ni ska göra med överbliven grönkål. . Igår kväll gjorde jag grönkålschips eftersom vi åkte iväg idag och den skulle blivit dålig tills vi kommer hem om ingen hade gjort något med den
Nästa gång kommer jag ha i mer kryddor, så jag har lagt till dem i parentes i receptet. Rätten kommer ursprungligen ifrån Mexico (kallas där carnitas), men finns i flera andra länder i olika varianter och med olika sorters kött, ja till och med skiljer det sig vilken del på djuret som används
Men vad gör väl det när de små gynnarna av någon outgrundlig anledning är så löjligt goda. Ägghalvor med räkor och majonnäs är inte nyskapande på något vis
Vi var i Nyköping i helgen och hämtade det (det står just nu i vårt cykelrum, grannarna är nog inte så glada, hi hi) och ska frakta upp det till Davids föräldrars gård där vi har en massa annan utrustning, bland annat en stor släde man kan lasta på vikter på och dra eller putta, som kan användas vid workshops, teamträffar och bara att träna med på somrarna
Harni varit ute och träffat Putte i blåbärskogen eller kanske rent av varit på egna blåbärsäventyr. Så här års brukar jag istället slå följe med min pappa i skogen där vi har siktet helt inställt på kantareller
Har förresten börjat på en svampkurs och lärt mig massor på bara en enda gång. Den höga konsumtionen som framför allt vi i västvärlden har, innebär ökade utsläpp på grund av tillverkning och transporter, ett för stort uttag av naturresurser, till exempel mineraler och olja, samt ett växande sopberg
För min del ska det finnas detta. Skinka, brunkål, senap, ägg, sill (minst 2 sorter) rödbetssallad, köttbullar, prinskorv, ost, kavring, vörtbröd, hårtbröd, franskbröd, julmust, risgrynsgröt, saftsås med hela jordgubbar
Nu harnedräkningen inför semestern börjat på riktigt. Bara den här veckan kvar, sedan är det långa frukostar, picknick i det gröna, sol och bad som gäller
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.