Låt varje kaka få ett par centimeters mellanrum, så att de kan flyta ut lite. Non-stop chocolate-cookies 125g smör3 dl socker2ägg2 tsk vaniljsocker4½ dl vetemjöl1 dl kakao1 tsk bakpulver1 tsk salt1 påse Non Stop1. 2. Klicka ut 2 msk smet till varje kaka på 2 plåtar med bakplåtspapper på. Lägg ca 12 kakor per plåt. 2 ägg. 2 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl. 2 msk farinsocker. 2 msk strösocker. 2½ tsk vaniljsocker. 2 ägg. 2 dl strösocker. 2 msk maizena + lite vatten att röra ut den i. Tryck ut i en springform med diameter på 24 cm. Tillaga pajbotten i ca 20-25 minuter. Ta 2/3 av jordgubbarna och skär i halvor. 2 dl vetemjöl. 2 msk farinsocker. 2 msk strösocker. 2½ tsk vaniljsocker. 2 ägg. 2 dl strösocker. 2 msk maizena + lite vatten att röra ut den i
2,6 dl socker2,4 dl vetemjöl200 g mörk choklad2,5 tsk bakpulverNypa salt1 ägg1 tsk vaniljsocker1,25 dl mjölk0,6 dl naturell oljaFyllning & garnityr. jag använde sådana som var inlagda i en något geléliknande blandning500 g grädde0,5 tsk vaniljsocker2 tsk socker100 g mörk chokladAtt göra. Sätt ugnen på 200 grader C. 2,6 dl socker. 2,4 dl vetemjöl. 200 g mörk choklad. 2,5 tsk bakpulver
Låt degen vila 1,5-2 timmar. Värm ugnen till 250° med bakplåt i så den blir het. Grädda i 250° i 5 minuter och sänk sedan värmen till 200° och grädda brödet i 30-40 minuter (varmluft 175°). Gör en fördeg av 1 msk surdegsstart, 100 g vetemjöl, och knappt 100 g vatten 30-35°, som får stå i 12 h, alternativt använd surdegsstart direkt (se sep. 200 g surdeg*. och max 32°. 15 g (2 tsk) mörk brödsirap (jäser bort)
2 stycken gelatinblad. 2 stycken gelatinblad. Var ju inte nöjd med den förra kokosglassen jag gjorde då det blev för gryning och smakade för lite kokos, att den blev gryning berodde säkerligen på att den innehåll så mycket kokosflingor
125 g margarin3 dl vetemjöl3 msk socker1 msk vaniljsockerLite kallt vatten vid behovFyllning. 1 dl grädde 200g mörk choklad av god kvalitetGarnering/topping. Värm ugnen till 200 grader. 125 g margarin. 200g mörk choklad av god kvalitet
Ingredienser, 1 st paj á 23 cm. 3 hela ägg 2 äggvitor140 g florsocker 2 msk citronzest (från cirka 4 stora citroner)125 ml citronsaft, från 4-5 citroner ungefär200 ml creme fraicheTopping. 2äggvitor2-4 msk sockerPistachnötterAtt göra. Värm ugnen till 210 grader. Ställ pajen att gräddas nederst i ugnen på 150 grader, i 20-30 minuter. Strö de hackade pistachnötterna över pajen, och ställ in i ugnen på 200-250 grader,endast någon minut, tills marängen och nötterna fått färg. 23 cm. 2 äggvitor. 2 msk citronzest. 125 ml citronsaft. 200 ml creme fraiche. 2 äggvitor. 2-4 msk socker
2 ½ dl grädde. 2 tsk curry. Sätt på ugnen på 200 grader. 2. Dela kycklingfiléerna på längden i 2-3 bitar och lägg i en ugnsfast form och salta lite lätt. 2 ½ dl grädde. 2 tsk curry. 2
Falafel nr 1 heter ett falafelställe i Malmö som enligt utsago serverar de godaste falafelbollarna i stan. I Göteborg blir man tyvärr inte bortskämd med überbra falafel, tur för mig då att man kan göra falafel-nr-1-falafelbollarna hemma. 2 vitlöksklyftor. 2 dl naturell yoghurt. 2 vitlöksklyftor
Jag och dottern fyller år med bara sex dagars mellanrum. Vi firade med gemensamt kalas. Det tillsammans med spralliga barn och glada kalasfirare gjorde dagen mer än lyckad
Dags för veckomeny nr 5 och den sista för den här gången. Veckomeny nr 1 – tema middagar. Veckomeny nr2 – tema frukost. Veckomeny nr 3 – tema middag. Veckomeny nr 4 – tema middag. Veckomeny nr 5 – middagar från mina favoriter bland Sveriges matbloggare. Dag 2. Inlägget Veckomeny nr 5 – tema middag dök först upp på
2 dl naturell yoghurt. 2 msk olivolja. 1-1 1/2 tsk torrjäst. 2 dl vetemjöl special. Häll först i de blöta ingredienserna i degblandaren och sedan de torra
Så över till prinsesstårtan som kalas nummer två för släkten på kvällskvisten fick avnjuta. * 2 dl potatismjöl. * 24 cm form med avtagbar kant. 2 dl potatismjöl. 24 cm form med avtagbar kant
2 finhackade vitlöksklyftor. 2½ dl grädde. 2 finhackade vitlöksklyftor. 2½ dl grädde. Har försökt blogga detta inlägg i 3 h typ, nu skrivs det med en arm då Olivia är i nån slags utvecklingsfas och tycker famnen är sååå skönt och gemytlig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.