Mandelkrokant. Koka upp socker och vatten till päronen. Skala, kärna ur och tärna päronen. Lägg ner tärningarna i sockerlagen och sjud i cirka 3 minuter, tills päronbitarna mjuknat
Mandelkrokant1 g pektin 50 g ljust muscovadosocker (< ½ dl) 20 g mjölk (1 msk +1 tsk) 60 g smör 20 g glykos (1 msk) 50 g mandelspån, hackade (1 dl). Äppelkräm25 g vatten (1/4 dl) 3 svenska äpplen, urkärnade och klyftade med skalet kvar (röda) 2 g malen kanel (1 tsk) 10 g florsocker (3 tsk)
Äppelcheesecake med kolasås & mandelkrokant. Vit kladdkaka med Kahlua. Har man glassvåffelstrutar hemma, blir det supergott och mortla och sedan bröa formen med det
Rör ihop vaniljpulvret med socker och lite mjölk enligt recept på paketet. Bred kräm på hela utsidan och rulla sidan i mandelkrokanten men inte ovansidan, den ska vara vit
Häll ut karamellen på plåt med bakpapper och låt kallna. Dekorera med hallon och hyvlad vit choklad. Smält sockret i en stekpanna till gyllenbrun karamell
Valfri mängd hackad mandel (jag hade massor och massor så det liksom blev någon mandelkrokantliknande historia, det går dock likabra med knäckmängder mandel förstås)
Rödbetscarpacchio med pinjenötter, parmesan och västerbottencreme, Vätternröding med potatisskaka samt gräslök o romsmörsås och en len chokladmousse med havtornsspegel och mandelkrokant till dessert
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.