Chokladfondant och karamellglass med havssalt och mandelkrokant
Bara mat...och lite till
Bara mat...och lite till
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 portioner
  • 75 g mörk choklad 66 % kakao (inte högre kakaohalt än 70%)
  • 75 g smör
  • 5 g vetemjöl
  • 1 helt ägg (50 g)
  • 1 ½ äggula (30 g)
  • 35 g socker
  • 10 minuter Tiden är inte exakt, gå lite på känsla och kontrollera att fondanten är lagom gräddad, fast på utsidan och trögt rinnande på insidan. Inte helt lätt att få det rätt första gången men ge inte upp. Låt vila i cirka 5 minuter innan servering.
  • ½ gelatinblad
  • 125 g vispgrädde
  • 125 g mjölk
  • 1 vaniljstång 60 g äggula
  • 12 + 50 g socker
  • 20 g vatten
  • 1 ½ g havssalt
  • 200 g socker
  • 100 vatten 1 vaniljstång 250 g mandel

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.