75 g
mörk choklad 66 % kakao (inte högre kakaohalt än 70%)
75 g
smör
5 g
vetemjöl
1 helt
ägg (50 g)
1 ½
äggula (30 g)
35 g
socker
10 minuter
Tiden är inte exakt, gå lite på känsla och kontrollera att fondanten är lagom gräddad, fast på utsidan och trögt rinnande på insidan. Inte helt lätt att få det rätt första gången men ge inte upp. Låt vila i cirka 5 minuter innan servering.
Servera med vaniljglass och hallonsås. Smält smöret i en kastrull och tillsätt chokladen. Servera med. Lyft bort från plattan och rör om tills chokladen smält helt
sedan har jag beställt det som efterrätt på flertalet restauranger och då har det varit en helt annat sak, godast chokladfondant jag någonsin ätit är utan tvekan den jag fick på Åkerblads i Tällberg
Servera den varma och krämiga Chokladfondantenmed ananassalladen och en kula vaniljglass. Perfekt att förbereda och bara baka av, lägga upp, piffa till och servera
Nu försöker jag ta igen förlorad tid och gör chokladfondant så ofta jag kommer åt. Chokladfondanten. Mixa dem sedan med stavmixer och passera moset genom en finmaskig sil
Chokladfondantmed apelsincurd och kanderade pekannötter, foto. Chokladfondant. Börja med att göra apelsincurden genom att sjuda apelsinsaft, äggulor och socker tills det tjocknar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.