Köttrespekt och en oxkind
Pernilla Elmquist – Mitt nordiska kök
Pernilla Elmquist – Mitt nordiska kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 6 pers 1 dygn + ca 5 tim
  • 2 kg oxkind
  • 1 purjolök 0,5 palsternacka
  • 2 morötter
  • 1 hel vitlök
  • 1 gul lök
  • 1 tsk torkad rosmarin (eller en kvist färsk)
  • färska timjanblad
  • 2 lagerblad
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • salt
  • 1 l rött vin
  • smör att steka i
  • smör att steka i
  • 2 dl rött vin
  • 5 dl vatten
  • 1 msk kalvfond
  • SÅS
  • 5 dl reducerad vinfond
  • 3 msk kalvfond
  • 1 msk maizena + lite vtten
  • 6 röda steklökar
  • 2 dl ättika
  • 2 dl socker
  • 2 dl vatten
  • POTATISPURÉ
  • 60 g smör
  • 2 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • salt
  • 12 champinjoner smör att steka i
  • champinjoner
  • flingsalt
  • gräslök
  • svartpeppar
  • 2. Stek oxkinderna och grönsakerna i en stekpanna
  • 1. Koka ihop lagen och lägg i lökar med skal på
  • CHAMPINJONER

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.