Själva åt vi kokt potatis, sallad, en röra på turkisk yoghurt och fårost, och till det klyftor av mogen, saftig persimon, som smakar helt fantastisk till fårost
Tvätta och dela potatisen på mitten och lägg potatishalvorna på en plåt. Sätt ugnen på 200 grader. Stek biffarna på medelhög- hög värme ca 2 min på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Lägg över biffarna på potatisplåten i ca 7-10 min tills de är klara. Bred 1 msk dijonsenap på varje bröd, lägg på sallad, färsbiff, rödlök och en rå äggula
Biffarna gjorde jag fluffiga på grädde och matchade med örtkryddor och senap med en skiva gruyéreliknande svensk ost från Hjotrakten som heter Almnäs Tegel (den har ni sett tidigare på husmorsbloggen, finns bl a på NK Livs)
Jag brukar passa på att köpa extra mycket närdet är extrapris på bland- eller fläskfärs. Då fryser jag in färsen i fryspåsar som platta paket, så är det snabbt och lätt att tina färsen när den behövs
Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull. Sätt ugnen på 175°. Spänn fast bakplåtspapper i två runda formar med löstagbar kant, 24 cm i diameter
Brantevikssillen är en populär sill och många hittar till bloggen i jakt på ett enkelt recept, byggd på färdig inläggningssill snarare än att köpa sillfiléer
Så härligt med allt älgkött som just nu finns tillgängligt. Jag hade turen att komma över ett fint innanlår och valde då att köra en saftig rostbiff med smak av vitlök, rosmarin och senap
Potatis och stek lök med skysås eller som skivat påläggpå smörgås. Saftiga köttfärsbiffar med mycket smak hör så bra ihop med tzatziki och rostade rotfrukter
Det blev en mumsiga köttfärsbiffar med champinjon stuvning. Sätt ugnen på 200 grader. Forma dom till biffar och bryn dem i smör ca 3 min på varje sida och lägg dem på ett ugnssäker form
Hjortgryta på ytterlårHjortgryta. Skär köttet i lämpliga bitar och stek dem på hög värme runt om. Hittade en bit hjortkött långt in i frysen och det passar väl bra så här i höstrusket
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.