Blanda ströbröd med grädde och tillsätt därefter färs, den mjuka löken och övriga ingredienser. Välj sedan om du vill reda av den med lite mjölredning, eller behålla den som den är
Köttfärsbiffar har jag bjudit på förr här på bloggen, så det är ingen nyhet. Men eftersom jag gjorde lite annorlunda den här gången så får du stå ut med ännu ett recept
Det var vanliga köttfärsbiffar och till det hade jag potatismos och en kalasgod lök- & svampröra. Forma biffar med fuktade händer och stek dem i smör tills de är klara
Förvara i glasburk med lock i kylen. Servera biffarna med sky, potatismos och syltade morötter. Forma färssmeten till 6 biffar och stek biffarna på medelvärme i en stekpanna med matfett, ca 3 minuter per sida
Lägg sen i smör & vispgrädde, mosa potatisen till mos med en mosare. Undertiden torsken står i ugnen så gör du potatismosen, skala potatis och tärna den och koka upp i vatten med lagon salt så potatisen blir mjuk, häll sen bort vattnet
Börja med att blanda köttet, löksoppan och smetanan i en stor bunke. Smaksätt med fonden. Servera biffarna täckta av rikligt med sås, och med någon av kolhydraterna jag tipsat om
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.