Ingredienser Portioner. 4 1 1/2 dl mjölk 5 msk ströbröd 500 g nöt- eller blandfärs 1/2 gul lök (skalad och riven) 1 ägg 1 tsk salt 1 krm peppar 1/2 tsk socker smör eller margarin Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Laktosfri Mjölkdryck 25 % rabatt Valio Eila 1 liter Mer info Ladda kupong
Skivor av den saftiga steken och den gräddiga brunsåsen gick ner med god aptit. Det här tillbehöret var det som smakade absolut bäst bland de som bjöds när man var barn
Löjrom medklassiskatillbehör på potatisplättarLöjrom och potatis passar oerhört bra ihop. En klassiker är löjrom med rösti, men här har vi istället gjort mjuka och fluffiga potatisplättar
Hetta upp en plättpanna eller blinipanna med lite smör. Tillbehör. Värm mjölken fingervarm (37º C). Häll lite av den över jästen och rör tills den är upplöst
Forma den rivna potatisen till tunna ”plättar” i pannan och stek gyllene med frasiga kanter. Servera med löjrom, créme fraiche, rödlök, citron och dill
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.