Ingredienser Portioner: 4 1 1/2 dl mjölk 5 msk ströbröd 500 g nöt- eller blandfärs 1/2 gul lök (skalad och riven) 1 ägg 1 tsk salt 1 krm peppar 1/2 tsk socker smör eller margarin Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Laktosfri Mjölkdryck 25 % rabatt Valio Eila 1 liter Mer info Ladda kupong
Ta lite olja på händerna och rulla små köttbullar och lägg dem sedan på ett smörpapper. Ta inte för många åt gången och skaka pannan så att köttbullarna rullar runt och får fin färg
Ugnsbakade köttbullar är så mycket godare och bättre i konsistensen än stekta – jag lovar. Det är verkligen smidigt värre när man gör större satser så som till exempelvis julbordet eller bara har hittat färs till bra pris, gör köttbullar i mängder och fryser in
Hennes favorit är de rent klassiskaköttbullarna (se grundreceptet nedan) med pasta till, medan min favorit är nötfärsbullar med spiskummin som man serverar med chilihet tomatsalsa och Ellen är lite extra förtjust i köttbullar på ren fläskfärs
Köttbullarna är varken brända eller ojämnt stekta, detta för att jag ugnsbakar dem. Det går bra att byta ut blandfärsen mot nötfärs, men personligen tycker jag att köttbullarna blir mer saftiga när gris finns inblandat och mer torrt på bara nötfärs
Idag bakade jag till jobbet. Schackrutor, hallongrottor (utan pappersform) och chokladsnittar. Gästerna på Hotellet där jag jobbar får en guldkant på frukostbuffén
Kommentarer
jessica -95
Lägg gärna till 1-2 msk kalvfond, och använd bubbelvatten istället för mjölk! Väldigt gott!
jessica -95
Lägg gärna till 1-2 msk kalvfond, och använd bubbelvatten istället för mjölk! Väldigt gott!
Logga in eller Registrera för att kommentera.