Körsbär och lakrits funkar perfekt tillsammans. Körsbär och vanilj passar nämligen också väldigt bra ihop, även om det blir väldigt annorlunda än med kombinationen med lakrits
Vispa socker och smör till en jämn smet. Blanda ner finmald mandel, hackad choklad och rom i smeten. Blanda bakpulver och mjöl och rör sedan ner mjölblandningen i smörblandningen
Det är härliga tider som väntar då vi kan äta svenska grönsaker, frukt och bär. Jordgubbarna har varit mogna i flera veckor och för mig är just jordgubbar det svenskaste man kan tänka sig bland frukt och bär
Jag hoppas att alla haft en lika fin påsk som jag har haft, att ni ätit en massa god mat, och att ni nu är utvilade och kanske lite solbrända på nästippen
Sensuellt och dekadent, utan vitt socker, mjölk och gluten… Det här är lyx. Banan och mandelglass som är len och krämig i konsistensen, tinade körsbär (finns i välsorterade frysdiskar), mandelbiskvier (paleo) och snabb chokladsås gjord på kokosolja och kakao
Blev så sugen på cheesecake, och körsbär. och samtidigt rom. Blev dock väldigt besviken när jag provade ett nytt gelatin pulver som inte skulle klumpa sig och diverse annat
Körsbär, ostkaka och kamomillEn klassisk ostkaka som serveras med svarta körsbär, kamomillgrädde, mannagrynsflarn och kamomillknoppar samt toppas med harsyra
Körsbär och rödvin, det är min måndag gjord av. På tal om körsbär och rödvin. koka ihop rödvin med socker och vanilj, häll på urkärnade körsbär och låt vila över natten i kallt
Receptet kommer ursprungligen från Leila, men vi ändrat lite samt lagt till en tryffelglasyr som gjorde tårtan otroligt blank och vacker och såklart väldigt god
Äntligen får vi ljuvliga kvällar, sommarsol och många grillmiddagar. Jag vill grilla mycket i sommar och självfallet kommer ni att få en massa tips och goda recept
Det senaste brödet som lämnade ugnen i den Casterydska bakstugan blev ett riktigt härligt och mustigt powerbröd, som jag definitivt tror platsar på topptiolistan över nyttiga bröd
Vi får gäster ikväll och det är som vanligt mycket att fixa med. Jag har tänkt att hinna med promenad, matlagning, dukning och lite fixande inför kvällen
Varför inte baka en kaka och bjuda nära och kära på. I den här kakan har jag använd frysta körsbär som jag bara har tinat tillsammans med lite socker och några matskedar körsbärsvin
körsbärs- eller svartvinbärspuré - mixade och passerade bär. Dela vaniljstången på längden, skrapa ur fröna och lägg dem och stången i en tjockbottnad kastrull tillsammans med mjölk och grädde
Det här är en riktigt härlig chokladkaka med spännande smak av körsbär och madeira. Vill man kan man ha en liten klick grädde till och varför inte ett glas madeira att avnjuta kakan tillsammans med
Jag hade tidigare gått och funderat på vad jag skulle baka då jag var baksugen. Då hitta jag dessa blondies med körsbär och choklad som finns i Elle Mat & Vin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.