Som utlovat så blir det glutenfritt idag och det blir härligt saftiga mandelmuffins, det passar ju alldeles utmärkt då det var muffinsdagen igår , bättre sent än aldrig som man brukar säga
Under några år nu har vi haft förmånen att få hälsa på dem i Torekov i augusti, precis när björnbären börjat mogna, och då ger min snälle svåger sig hjälpsamt och oförväget in bland de stickiga snåren så att jag ska få med mig några burkar mörkröda aromrika bär hem
Som allt glutenfritt bröd - och i synnerhet det med bakpulver - så är brödet godast alldeles färskt. Brödet är förstås glutenfritt, och även mjölkfritt
Teffmjölet ( som tillhör familjen gräs och är glutenfritt) i sin tur kommer från nordafrika och används traditionellt i det etiopiska brödet/pannkakan injera
Jag tror i alla fall att fullkornshavreflingor, fullkornshavremjöl, kokosolja, mandel, russin och superbär alltsammans innehåller sånt som är bra och nyttigt för kroppen
Resultatet blev supergott, så jag tycker absolut ni ska pröva. Jag plattade först ut med händerna, sedan fördelade jag lite mandelolja på degen och kavlade ut till knappa plåtens storlek
Brödet är supergott som det är, men blir inte sämre i sällskap av en skiva god ost. Det är en variation på det paleoinspirerade bröd jag gjorde i höstas, och det är fullkomligt knökafullt med bra näringsämnen som vitaminer, mineraler, fibrer och nödvändiga fettsyror
Glutenfritt/ mjölkfritt/Lchf, Mjuka kakor den. Glutenfri (mjölkfri) äppelkaka med mandel och kokos. Brodern suckar över lillasysters ständiga fräsande och den tredje - modern försöker nå tvkontrollen för att höja ljudet ett snäpp för att lugna den lite irriterade stämning som råder mellan sjuksoffa och Idolengagemang
Rör ihop snabbt och häll ned i en smörpappersklädd form. Gott det med. Rör ihop 2 dl laktosfri fil, 4 dl mandelmjölk och 3 msk honung och blanda ned detta i grynblandningen
Veckans vego får bli en riktigt god paj med härlig grönska ochmed både grönkål och brysselkål. Smaksättning av blåmögelost, lite knapriga pistaschkärnor på toppen för den som tål det, en sallad därtill, och du har en riktig hälsomiddag
Häromdagen när vi skulle ha lunchgäster på besök gjorde jag en ny djupdykning och hittade ytterligare en burk finfina björnbär, som jag plockade tillsammans med L, svåger och svägerska i Torekov i somras (blogginlägget är däremot från året dessförinnan)
Jag minskade lite på sockret, bytte till rårössocker, tog mandel i stället för pistaschnötter (eftersom jag inte hade det hemma), tog rårismjöl i stället för vanligt vetemjöl, och la till xantangummi som bindemedel
I alla fall låg de stackarna där i fruktskålen och bara skrek om att bli omhändertagna, så det var bara att ge sig i kast med äggvispandet och bananmosandet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.