Tycker ni om marmelad och i så fall har ni någon favorit. I förra veckan blev de marmelad av jordgubbar och rabarber,de två smakerna passar verkligen i hop
Jag har en fantastisk rabarberplanta växandes i min trädgård. Resten av familjen är sådär måttligt förtjusta i rabarberpaj så jag kände att det var dags att prova något nytt
Det har länge stått på min att-göra-lista att göra Makroner eller Macarons som de oxå heter. Om du vill prova om smeten har bra konsistens, klicka ut lite på ett bakplåtspapper
400 g rabarber 1 vaniljstång saft och rivet skal av 1 lime 300 g syltsocker 50 g valnötter. Skär rabarbern i bitar och låt den puttra på låg värme i ca 15 minuter ihop med delad vaniljstång och saft och rivet skal från limen. 400 g rabarber
Mycket har hänt under dessa två år. Vi har testat så mycket olika rätter. Allt har inte kvalat in på bloggen, en del av smakskäl och en del för att maten helt enkelt inte varit tillräckligt snygg
Jag harblivit med surdeg. Överallt är det levainbröd och surdegsbullar och jag börjar blir en riktig anhängare, även om detta har varit en trend i ett par år nu
Vi hade en massa rabarber i frysen som jag bestämde mig för att koka marmelad på och ge bort i julklapp, väldigt uppskattad present och dessutom väldigt enkel att göra
Igår gjorde jag en väldigt god marmelad, jag har inte ätit så mycket marmelad under många år, men nu har jag börjat tycka om marmelad igen och det är inte alls svårt att göra
Det är inte ofta jag ofta jag läser Kyrkans tidning (8 maj 2013) och än mer sällan jag citerar den, men när man får läsa att absinttillverkning sker i kyrkan har jag svårt att hålla fingrarna borta Absint är en i många fall mytomspunnen dryck
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.