Ingredienser Portioner. 8 bufféportioner ca 600 g kålrot 2 msk smör 2 msk strösocker 1 röd chili saften av 1 apelsin salt peppar 1 ask färsk gräslök (à 20 g) Lägg till i inköpslistan
Den låg längst in och såg lite trist ut, men när den var skalad och tillagad på det här viset, slank den ner utan problem i både mannens och Pysens magar
Skördade örtkryddor och savoykål i landet idag. Jag skär dem i fina tunna skivor, kokar dem först i äppelcider (den där gamla sorten, det går bra med öl och aningen honung i brist på sådan)
Ugnsgrillade kycklingklubbor är en vardagsfavorit både för mig och barnen – vi älskar alla att det blir så saftigt att äta, och jag älskar framförallt att jag slipper rensa kycklingen
Bryn sedan i tur och ordning kycklinglåren och kålrotsbitarna i smör och lägg över dem i en gryta. Skala äpplena, skär dem i klyftor och lägg ner dem i buljongen tillsammans med repad timjan
Dom kommer allt mer sällan nu, men ni som hängt med på Instagram vet ju att jag just nu är gravid och då har inte orken eller inspirationen varit på topp
Grillade köttfärsspett med ajvar relish, örter, vitlök och spiskummin. Serverades med en kålrots pommes Anna med örter och vitlök, choronsåsslungad vitkål, och en champinjonsås med timjan och rödvin
Snygga till bitarna så de blir jämna i kanterna och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Lägg en klick smör på varje bit och sätt in i ugnen samtidigt som blomkålen och låt kålroten få fin färg
I morgon är det julafton och det första julbordet för i år för min del. Morötter finns alltid hemma, men i grönsakslådan gömde sig även en bit pumpa och en halv kålrot, och i kylen fanns en bit kvar av pecorinon som jag använde tidigare
Salta och peppra. en stor klick smörriven västerbottensostBlanda ihop och ställ kallt. Rör ut senap i grädden, salta och peppra och blanda ner i kålroten
I detta fall blev det älfgfärsbiffar och en rotsaksgratäng som kom till då jag hittade en kålrot i kylskåpet som snart sett sina bästa dagar och behövde få komma till användning
Denna soppa liknar mer en puré, allt beroende på hur mycket vätska och rotfrukter du har i. Skär alla grönsaker i mindre bitar och koka upp tills de är klara
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.