Julkryddad vegolåda med pumpa, morot och kålrot
Kjerstis mat och prat
Kjerstis mat och prat
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 350 g muscatpumpa - skalad vikt
  • 300 g morötter - skalad vikt
  • 250 g kålrot - skalad vikt
  • 2 stora vitlöksklyftor
  • 6 dl vatten + 2 msk lantbuljongpulver (Renée Voltaire)
  • 2 ägg 1 dl grädde - eventuellt laktosfri eller av alternativ mjölkfri sort
  • 1 msk färskpressad ingefära
  • 1 msk dadelsirap eller mörk agavesirap
  • en gnutta riven muskot - alternativt en mortlad muskotblomma
  • 40 g finriven Pecorino Sardo - hoppa över om du inte tål mjölk
  • några varv med saltkvarnen
  • 3 msk mandelmjöl - ta glutenfritt ströbröd om du inte tål mandel
  • 20 g smör - laktosfritt eller eventuellt mjölkfritt margarin

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.