Jag hittade en kladdkakamed lemon curd och vit choklad och insåg att jag hade allt hemma om jag halverade receptet så jag tog en mindre form och gjorde enligt receptet
Servera gärna med hallon. Bryt 150 g av chokladen i bitar och smält i vattenbad tillsammans med smöret under omrörning. Häll upp i en form, som är 30x25 cm, klädd med bakplåtspapper
Eftersom jag fullkomligt älskar kladdkaka testade jag att göra en med vit choklad. Jag serverade den med grädde, jordgubbar och hallon och det blev en perfekt kombo, sååå gott
Sån grymt god kladdkaka. Rör ägg och socker lätt med en ballongvisp. Den måste sätta sig över natten i kylen för att få den sega konsistensen som en kladdkaka ska ha
Vill man sätta lite extra piff på kladdkakan kan man dekorera med sina favoritchokladstänger. Vill du att chokladen smälter lite så lägg på chokladen medan kakan är lite varm
Avnjut i vårsolen eller vintersolen, här har vädret inte riktigt bestämt sig…Vill du lyxa till det så servera med en klicka vispad grädde och lite hallon & blåbär
Bakade en kladdkaka här om dagen. Sen hällde jag i en påse med Daim"kulor". Kladdkakan var god men den hade blivit ännu godare om jag plockat ut den i tid
Om det skulle råka finnas någon kaka kvar dagen efter kan du se fram emot att njuta riktigt ordentligt av kakan då den egentligen smakar lite bättre då den fått vila och riktigt gotta till sig
En härlig kladdkaka toppad med mjölkfri grädde och härliga blåbär - mjölkfri, äggfri och glutenfri. Smörj och bröa formen med mjölkfritt margarin och finmix
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.